today-is-a-good-day
26.1 C
Athens

Με τσουχτερό επιτόκιο 3.6% έκλεισε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου

Έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πριν από λίγο το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετες ομόλογο. Η απόδοση του διαμορφώθηκε στο 3,6% και το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισ.ευρω. Στόχος της κυβέρνησης ήταν επιτόκιο 3,5%, που τελικά όμως δεν πέτυχε.

Το σταθερό επιτόκιο του ομόλογου (το λεγόμενο ετήσιο κουπόνι) διαμορφώθηκε στο 3,4%. Στην όλη διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, κατατέθηκε πλήθος προσφορών, οι οποίες υπερκάλυψαν σχεδόν 4 φορες το δημοπρατούμενο ποσό, υπερβαίνοντας τα 10 δισ.ευρω.

«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαιώνοντας ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου έκλεισε με επιτόκιο 3,45% και απόδοση 3,6%, από την οποία προσελκύστηκαν προσφορές άνω των 10 δισ. ευρώ και το δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε θετικό ότι μειώθηκαν τα hedge funds και αυξήθηκαν οι «πραγματικοί» μεσοπρόθεσμοι επενδυτές.Σε λίγη ώρα θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις ο ίδιος στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ