today-is-a-good-day
26.1 C
Athens

Μ.Βορίδης σε Τσακαλώτο: Πανηγυρίζετε για το 3,5% όταν η Πορτογαλία δανείζεται με 1%

«Too little too late – Πολύ λίγα, πολύ αργά» με αυτή την φράση απάντησε ο κ. Μάκης Βορίδης στους πανηγυρισμούς Τσακαλώτου αναφορικά με την επίδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως «είναι θετικό βεβαίως ότι η χώρα κατάφερε να δανειστεί, όμως όταν η προηγούμενη έξοδος έγινε πριν από ένα χρόνια δεν μπορούμε να μιλάμε για κανονικότητα. Επίσης η Πορτογαλία σε αντίστοιχη έξοδο δανείστηκε με επιτοκιο 1% και εσείς πανηγυρίζετε για το 3,6%. Αναγκαστήκατε να δανειστείτε περιορισμένα γιατί περισσότερα θα προκαλούσαν νευρικότητα στις αγορές και υψηλότερα επιτόκια. Ζητήσατε λιγότερα χρήματα γιατί ήσασταν ανίκανοι να μπείτε στην ποσοτική χαλάρωση. Στην απελπισία όμως κάτι πρέπει να πεις».

Εκτός αυτών ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που συζητείται στην Ολομέλεια επισημαίνοντας ότι η έγκρισή του εξαρτάται από την ψήφο των ΑΝΕΛ καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το στηρίζουν.

«Κατά πλάσμα δικαίου στην αίθουσα αυτή η ψήφος των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων θεωρούμε ότι εκφράζει την δύναμη κάθε ΚΟ. Αρα η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145 και δεν προσμετρούνται άλλοι. Περιμένουμε τον κ Φωκά να μας πει αν το στηρίζουν οι ΑΝΕΛ, γιατί χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ολοι οι άλλοι έχουν καταψηφίσει εκτός της Ένωσης Κεντρώων που είπε «παρών». Αρα μέχρι τώρα η κρίσιμη ψήφος σε όλα τα άρθρα είναι η ψήφος των ΑΝΕΛ. Ότι δεν ψηφιστεί απορρίπτεται από το κοινοβούλιο και αυτό είναι μια καλή πρακτική που θα την ξαναδουμε από την στιγμή που αποφασίσετε να κυβερνήσετε με αυτό τον τρόπο» ανέφερε ο κ. Βορίδης για να υπογραμμίσει απευθυνόμενος προς τους ΑΝΕΛ «περιμένουμε την ψήφο σας για να δούμε κατά πόσο ισχύει το διαζύγιό σας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ