today-is-a-good-day
9.3 C
Athens

Ζάκυνθος: Κατέληξε και η τρίτη ασθενής που περίμενε να μεταφερθεί σε εντατική

Την ώρα που το νοσοκομείο του νησιού έχει 5 κλίνες "κλειστές". Εξαφανισμένη η διοίκηση.

Kατέληξε και η τρίτη, ασθενής που περίμενε για κρεβάτι εντατικής στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Πρόκειται για μία 67χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για περισσότερες από 10 ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι δύο ασθενών, με διαφορά λίγων ημερών, οι οποίοι ήταν επίσης διασωληνωμένοι, ο ένας στο νοσοκομείο Ζακύνθου και ο άλλος στο Ρίο όπου είχε μεταφερθεί, περιμένοντας μάταια ένα κρεβάτι εντατικής σε ολόκληρη τη χώρα.

Το τραγικό είναι ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει 5 υπερσύγχρονες κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης όχι μόνο προσωπικού αλλά και χρηματοδότησης, ενώ κανονικά θα έπρεπε εκτός από τα τοπικά περιστατικά να εξυπηρετεί και ασθενείς εκτός νησιού καθώς υπάρχει αρκετός χώρος και γι’ αυτούς. Όμως το υπουργείο υγείας, εκτός των άλλων, έχει αφήσει Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα χωρίς εντατική.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Βαγγέλης Τσόλας, επισημαίνει στο ThePresident τα προβλήματα και τις ελλείψεις του υπερσύγχρονου νοσοκομείου Ζακύνθου”Άγιος Διονύσιος”:

“Μεταφορά στο νέο υπερσύγχρονο και πλήρες εξοπλισμένο Νοσοκομείο τον Μάϊο του 2012.
– Ποτέ έως και σήμερα δεν λειτούργησε η πλήρως εξοπλισμένη ΜΕΘ χωρητικότητας 5 κλινών, με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να παραμένουν επί μακρών σε κοινούς θαλάμους κλινικών αναζητώντας κενό κρεβάτι ΜΕΘ ανά την Ελλάδα.
– Οκτώ παραιτήσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, τέσσερις εξ’ αυτών είναι παιδίατροι με αποτέλεσμα την ουσιαστική αναστολή λειτουργίας της κλινικής καθώς αναμένεται και τυπικά το ΦΕΚ παραίτησης του Δ/ντη της Παιδιατρικής, ο οποίος ήδη έχει διαγραφεί από τα μητρώα των υπαλλήλων του νοσοκομείου.
Αυτή τη στιγμή η κάλυψη της ανωτέρω κλινικής γίνεται από την επιμελήτρια Β΄του ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας).
Οι τυχόν διακομιδές παιδιών υπογράφονται από τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τα εξητήρια των νοσηλευόμενων παιδιών, διότι η επιμέλητρια Β΄του ΤΟΜΥ δεν μπορεί να έχει την επιστημονική ευθύνη της κλινικής.
-Τακτικά ιατρεία όπως: καρδιολογικό, δερματολογικό, οφθαλμολογικό δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα αδυναμίας εξυπηρέτησης πολιτών για τακτικά ή επείγοντα περιστατικά.
– Προϋπολογισμός νοσοκομείου κατά πολύ χαμηλότερος από τις λειτουργικές ανάγκες του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για το 2019 καθώς και προβλήματα με την προμήθεια πετρελαίου και οξυγόνου κλπ.
-Τα μηχανήματα του Μαστογράφου και μέτρησης οστικής μάζας παραμένουν ανενεργά από το 2012 που μεταφερθήκαμε στο νέο νοσοκομείο.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ