«Με προβληματίζει η προσπάθεια ορισμένων να στηλιτεύσουν τη δημοκρατία και όχι να υπερασπιστούν τη Μακεδονία. Τη Μακεδονία την πρόδωσε η σβάστικα που στην Κατοχή την έδωσε στους Βουλγάρους. Οι δημοκρατικοί μαθητές δεν θα επιτρέψουν να γίνουν εργαλεία. Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να περάσει μηνύματα του μίσους και να ταυτίσει τον πατριωτισμό με τον φασισμό. Η Ελλάδα έχει αντιφασιστικά ανακλαστικά και είναι μια χώρα που αναγεννήθηκε, ενάντια στη μάχη για το φασισμό…» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», αναφορικά με τις καταλήψεις για το Μακεδονικό. Ο κ. Παππάς σχολίασε ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν είχε καμιά απολύτως αντίδραση γι’ αυτά τα γεγονότα», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΑΚΕ, λέγοντας ότι «μέσα στην ημέρα θα περιμένουμε μια αντίδραση για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ καθηγητών. Η ΝΔ θα πρέπει να διευκρινίσει αν συναινεί σε τέτοιου τύπου διατυπώσεις».
Σχετικά με το αν η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε ερωτηματικά σε σχέση με την αρχαία Ιστορία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «αρκετός κόσμος πίστευε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει ερωτηματικά γύρω από την αρχαία ελληνική κληρονομιά της Μακεδονίας, ωστόσο είναι η Συμφωνία που διαλύει τα ερωτηματικά».
Μιλώντας για το μέτωπο της οικονομίας και τα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν, σημείωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των περιουσιών, από φέτος, θα πληρώσει 30% λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Έχουμε καθαρό ορίζοντα και πλάνο για το πως θα έρθουν οι ελαφρύνσεις που προκύπτουν από την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής». Ωστόσο, ανέφερε ότι «αυτή η πορεία θα μπει σε ερωτηματικό την ώρα της κάλπης: ο λαός θα κληθεί ή να την επικυρώσει ή θα επιλέξει το πισωγύρισμα».
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «τα πράγματα ακολουθούν μια καθαρή πορεία με κοινωνικό μέρισμα, μείωση του ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικών εισφορών. Είναι μια πορεία που εξαναγκάζει την αντιπολίτευση να κρύβεται, όπως κρύφτηκε και χθες».
Απαντώντας πιο συγκεκριμένα για τη μεσαία τάξη που επλήγη όλα αυτά τα χρόνια, ανέφερε ότι «η μεσαία τάξη ξεκληρίστηκε την περίοδο 2010-2015 και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της επούλωσης των πληγών. Μέχρι την έξοδο από τα Μνημόνια είχαμε ένα μεγάλο στοίχημα: αν θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, αν θα έχουμε τη λύση για το χρέος, εάν θα καταφέρουμε να έχουμε έναν επεκτατικό προϋπολογισμό. Αυτό το στοίχημα κερδήθηκε».
Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «κάθε κυβέρνηση εύχεται να έχει μια αντιπολίτευση που την κατηγορεί για παραχολογία. Δεν πρόκειται για παραχολογία, αλλά τέτοιου τύπου κριτική επιβεβαιώνει ότι πάμε καλύτερα. Τακτοποιήθηκαν τα οικονομικά μας, περισσεύουν χρήματα και τα δίνουμε εκεί που πρέπει».
Μιλώντας για σκανδαλολογία και πιο συγκεκριμένα για το C4I, ο κ. Παππάς είπε ότι «η γνώμη μας είναι όλα στο φως» προσθέτοντας ότι «η δική μας κριτική και με την κυβέρνηση Σημίτη, ήταν πολιτική. Η διακυβέρνηση Σημίτη αύξησε το δημόσιο χρέος και άνοιξε την πόρτα για να έρθουν πολιτικές στην περίοδο των μνημονίων που είχαν αρνητικές συνέπειες. Η πολιτική του ευθύνη είναι αυτονόητη. Εκτιμώ πως ο ίδιος ο Σημίτης θα ήθελε αυτή η υπόθεση να διαλευκανθεί γρήγορα».
Για τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για τη ΔΕΠΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «η ΝΔ ήταν εκείνη που φούσκωσε τα χρέη της ΔΕΠΑ και επί της δικής μας διακυβέρνησης έχουμε μόνο τόκους υπερημερίας», χαρακτήρισε το όλο θέμα «μια προσπάθεια που πέφτει στο κενό», για να συμπληρώσει: «Η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί πως η κυβέρνηση θα κατέστρεφε τη χώρα, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και πλέον έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της».
Απαντώντας για τον χρόνο των εθνικών εκλογών, ο Ν. Παππάς είπε ότι «στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Μέχρι τότε θα γεμίσει η φαρέτρα των θετικών μέτρων. Η οικονομία έχει σταθερή πορεία βελτίωσης. Θα εξαντληθεί η τετραετία και θα είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός ολοκληρώνει την τετραετία μετά την κρίση». Υποστήριξε ότι με την πάροδο του χρόνου «θα δημιουργηθούν 400.000 θέσεις εργασίας, το δημόσιο θα έχει ορθοποδήσει ως προς τα οικονομικά του…» για να συμπληρώσει: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια και την επόμενη τετραετία θα βγούμε και από την κρίση».
Τέλος, απαντώντας για το αφορολόγητο και την επαναφορά της 13ης σύνταξης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι πρόκειται «για μια μάχη που θα πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί για να κερδηθεί», ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «όποιος “βάζει τα λεφτά του” στη μείωση του αφορολογήτου, ενδεχομένως να κληθεί θυμωμένος, όπως ο κ. Χατζηδάκης ενώπιων του Μοσκοβισί, να αλλάξει το πρόγραμμά του».