today-is-a-good-day
10.9 C
Athens

Aδ.Γεωργιάδης: Γερμανία και ΗΠΑ επαινούν δημόσια τον κ. Τσίπρα γιατί τους κάνει τις δουλειές τους

«Δεν πιστώνεται στην κυβέρνηση η ακύρωση του μέτρου που μόνο η κυβέρνηση έχει ψηφίσει», ισχυρίζεται, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Euroworking Group, να ανάψει το «πράσινο φως» για κατάργηση – και όχι αναστολή – του μέτρου περικοπής των συντάξεων υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να πιστωθεί θετικά σε κάποιον η διόρθωση μιας ζημιάς που μόνος του έκανε».

Ερωτηθείς, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να επιτύχει και το στόχο ενός υψηλότερου «πακέτου» θετικών μέτρων στον προϋπολογισμό του 2019, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «όσο τα θετικά μέτρα προέρχονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και όχι από την αύξηση του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα θετικά μέτρα αλλά αρνητικά μέτρα».

Ωστόσο, στην ερώτηση «εάν είναι οξύμωρο τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας να εξυμνούν την κυβέρνηση για την οικονομία, και η ΝΔ να μιλάει για 4ο μνημόνιο» ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά: «Οι άνθρωποι τον επαινούν δημόσια γιατί τους κάνει τις δουλειές τους».

Πέραν τούτων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ δηλώνει ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο και αιτιολογεί λέγοντας: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να φορτώσει με προσλήψεις το Δημόσιο. Θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Αλλά σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθούν οι φόροι».

Για την καταρχήν συμφωνία Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου για την εκκλησία, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει: «Η δικιά μας συμφωνία με την εκκλησία δεν προκάλεσε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στην εκκλησία».

Αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας ξενικά τη διαδικασία με μοναδικό σκοπό να μην γίνει Συνταγματική αναθεώρηση».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ότι «η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη για Τσίπρα-Ζάεφ» αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολιάζει, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο: «Οι θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν άλλωστε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και οι οποίες, δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα, είναι γνωστές».

Τέλος, ερωτηθείς «εάν χωράει στη ΝΔ ο κ. Τατσόπουλος» ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει: «Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα έχουμε την πολυτέλεια να τις λύσουμε αφού θα έχουμε σώσει τη χώρα από αυτούς που την ονειρεύονται Βενεζουέλα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη:

Ερ.: Κύριε Γεωργιάδη, να ξεκινήσουμε από το θέμα των συντάξεων, όπου είχαμε το «πράσινο φως» του Euroworking Group για κατάργηση και όχι αναστολή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Δεν συμφωνείτε ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη την οποία θα πιστωθεί θετικά η κυβέρνηση;

Απ.: Δεν πιστώνεται στην κυβέρνηση η ακύρωση ενός μέτρου που μόνο η κυβέρνηση έχει ψηφίσει. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε αυτό το μέτρο από την αρχή, τόνισε ότι είναι αχρείαστο και κατέθεσε τροπολογία για να ακυρωθεί. Άρα, δεν μπορεί να πιστωθεί θετικά σε κάποιον η διόρθωση μίας ζημίας που μόνος του έκανε. Και προσέξτε, δεν μιλάμε για κατάργηση της περικοπής των συντάξεων. Οι συντάξεις έχουν ήδη περικοπεί. Μιλάμε μόνο για τη μη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους. Νέοι συνταξιούχοι, συντάξεις χηρείας, ΕΚΑΣ, κλπ. έχουν ήδη περικοπεί. Οπότε για τι πανηγυρισμούς μιλάμε;

Ερ.: Εκτιμάτε ότι πέραν της παραπάνω απόφασης η κυβέρνηση θα επιτύχει και το στόχο ενός υψηλότερου πακέτου θετικών μέτρων στον προϋπολογισμό του 2019;

Απ.: Όσο τα θετικά μέτρα προέρχονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και όχι από την αύξηση του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα θετικά μέτρα, αλλά αρνητικά μέτρα. Μόνο όταν θα βγάζουμε πραγματικά δικά μας λεφτά και θα έχουμε υπερπλεόνασμα από δικά μας λεφτά θα είναι επιτυχία. Τώρα δεν είναι από δικά μας λεφτά. Είναι επειδή δεν έκανε δημόσιες επενδύσεις, είναι διότι χρωστάει 770 εκατομμύρια σε επιστροφές φόρων, είναι διότι με τα μέτρα που πήρε η ανάπτυξη από το 2,3% πηγαίνει για 2% και ίσως και πιο κάτω. Άρα, δυστυχώς, δεν πρόκειται περί θετικών μέτρων. Πρόκειται περί ανακατανομής της μιζέριας.

Ερ.: Οι εξελίξεις αυτές θα είναι αποτέλεσμα, λέτε, του ότι «η ελληνική κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά» όπως σημείωσε, προ ημερών, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς; Αλήθεια, πώς κρίνετε αυτή τη δήλωσή του;

Απ.: Η δήλωση του κ. Όλαφ Σολτς παρουσιάστηκε μισή. Είπε: «Η κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά, γιατί δεν κάνει τίποτα μόνη της, αλλά το συζητάει πρώτα με τους θεσμούς». Πράγματι, λοιπόν, το ότι η ελληνική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μετακινήθηκε από το «go back, Madame Merkel» και από το «θα σκίσω τα μνημόνια», στο να μην κάνει τίποτα χωρίς την άδεια της Τρόικας, θα έλεγε κανείς ότι είναι μία θετική εξέλιξη. Έβαλε μυαλό ο κ. Τσίπρας, αφού μας κόστισε 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμένα, βέβαια, πάντα με ενοχλεί όταν οι ξένοι ειρωνεύονται την ελληνική κυβέρνηση, την όποια ελληνική κυβέρνηση. Και προφανώς, η δήλωση του κ. Σολτς περιείχε και μεγάλο μέρος ειρωνίας.

Ερ.: Ωστόσο δεν είναι οξύμωρο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας να εξυμνούν την κυβέρνηση για την οικονομία, και εσωτερικά εσείς ως ΝΔ να μιλάτε για 4ο μνημόνιο; Εν τέλει, θεωρείτε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τυγχάνει μιας ευνοϊκής μεταχείρισης;

Απ.: Δεν υπάρχει τίποτα το οξύμωρο. Όπως είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ο κ. Τσίπρας από μπουλντόγκ έγινε το κανίς των δανειστών». Κάθε άνθρωπος αγαπάει το κανίς του. Έτσι και οι δανειστές. Τώρα, επί της ουσίας, δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή μεταχείριση, ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε της Ελλάδας. Η Ελλάδα επί Τσίπρα έχει ψηφίσει και εφαρμόσει μέτρα αδιανόητα, που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φανταστεί καν να ψηφίσει. ‘Αρα, για ποια ευνοϊκή μεταχείριση μιλάμε; Οι άνθρωποι τον επαινούν δημόσια γιατί τους κάνει τις δουλειές τους.

Ερ.: Κύριε αντιπρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω και για τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1;

Απ.: Ασφαλώς, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να φορτώσει με προσλήψεις το ελληνικό Δημόσιο. Διότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα, δεν είναι προσλήψεις στο Δημόσιο. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση της γραφειοκρατίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Εάν αυτά δε γίνουν, η Ελλάδα θα πεθάνει. Ενώ ο κ. Τσίπρας αυτά τα γνωρίζει, υπόσχεται τους διορισμούς εν όψει εκλογών, για να κερδίσει ψήφους από όσους Έλληνες δίκαια φαντασιώνονται τον εαυτό τους δημόσιο υπάλληλο. Πρόκειται περί μίας ακόμα λαϊκίστικης εξαγγελίας προς την απολύτως λανθασμένη κατεύθυνση. Και ναι, θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1. Δε θα υπάρξουν απολύσεις. Αλλά, σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθούν οι φόροι αμέσως. Για να γίνει η Ελλάδα μια φυσιολογική χώρα.

Ερ.: Αναφορικά με την, καταρχήν συμφωνία Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου η οποία και τελικώς απορρίφθηκε από την Ιερά Σύνοδο θα ήθελα να μου πείτε η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το θέμα και ποια θέση θα προτείνει;

Απ.: Η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει νόμο, σε συμφωνία με τον Μακαριότατο Ιερώνυμο και -προσέξτε τη διαφορά- σε πλήρη συμφωνία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής της Κρήτης και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Η δικιά μας συμφωνία με την Εκκλησία δεν προκάλεσε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στην Εκκλησία. Η προσυμφωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο στην Εκκλησία. Διότι ο σκοπός του κ. Τσίπρα δεν είναι να ενώνει, αλλά να διχάζει. Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την Εκκλησία, στηρίζει τη συμφωνία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Είναι απολύτως αντίθετη στην απόλυση 10.000 ιερέων.

Ερ.: Κύριε Γεωργιάδη, καθώς ξεκινά η επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος θα ήθελα να μου πείτε, τελικά, θεωρείτε ότι θα βρεθεί κοινώς τόπος σε μεγάλα θέματα με την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση;

Απ.: Από την πρώτη συζήτηση στη Βουλή, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Τσίπρας ξεκινάει τη διαδικασία συνταγματικής αναθεωρήσεως, με έναν και μοναδικό στόχο. Να μη γίνει συνταγματική αναθεώρηση. Απόδειξη ότι προεξόφλησε ο ίδιος την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές. Όταν στην πρόταση να ψηφίσουμε τώρα τα άρθρα, να αποφασίσει ενδιάμεσα ο ελληνικός λαός την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αλλάξει το Σύνταγμα, η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι «δε θα σας αφήσω κύριε Μητσοτάκη, να κάνετε το Σύνταγμα όπως θέλετε», αυτή είναι η απόλυτη δημόσια ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά έκανε και το είπε. Είναι αλήθεια ότι θα χάσει. Αλλά, προφανώς, θέλει να μπλοκάρει την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ερ.: Κύριε Αντιπρόεδρε, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ως φαίνεται τα πράγματα προχωράνε με γοργούς ρυθμούς στη γειτονική χώρα. Τουτέστιν πιστεύετε ότι αρχές του 2019 η συμφωνία θα περάσει και από την ελληνική Βουλή;

Απ.: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ο εμπνευστής και υπογράφων τη συμφωνία αυτή, κ. Νίκος Κοτζιάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει τη συμφωνία και ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος που ψηφίζουν εκεί, έχουν βάλει άρθρα που δεν προβλέπει η συμφωνία. Και σε αυτήν τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, δεν έχει υπάρξει καμία κυβερνητική απάντηση. ‘Αρα, για ποια συμφωνία των Πρεσπών μιλάμε, εάν ο κ. Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι έχει ήδη παραβιαστεί; Πολύ φοβάμαι ότι το κανίς των δανειστών -συγγνώμη, ο κ. Τσίπρας- από την αδημονία του να ευχαριστήσει τα αφεντικά του, δεν βλέπει ούτε τι γίνεται μπροστά στα μάτια του.

Ερ.: Πώς σχολιάζετε τη δήλωση Πάιατ ότι η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη για Τσίπρα – Ζάεφ;

Απ.: Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν άλλωστε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και οι οποίες, δυστυχώς, αδυνατούν να καταλάβουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα είναι γνωστές. Έψαχναν, όπως είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής με τη ψήφο του Αλέξη Τσίπρα, ένα χρήσιμο κανίς και, όπως προανέφερα, όλοι αγαπούν τα κανίς τους.

Ερ.: Στα θέματα της καθημερινότητας και συγκεκριμένα στα θέματα ασφάλειας του πολίτη τι προτίθεται να κάνε η ΝΔ, εάν γίνει κυβέρνηση, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ανομίας;

Απ.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στη Βουλή όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται. Δε θα υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο. Τα Πανεπιστήμια θα είναι όπως τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια πάρκα και οι δημόσιοι δρόμοι. Τελεία και παύλα. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Έλληνες θα αποκτήσουν ξανά το αίσθημα της ασφάλειας. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται, ο Ρουβίκωνας θα σταματήσει να κάνει αυτά που κάνει και η αστυνομία, όταν προπηλακίζεται, θα προχωρά σε συλλήψεις. Θα γίνουμε επιτέλους ένα φυσιολογικό κράτος.

Ερ.: Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα θέματα που έχουν προκύψει από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Πέραν των 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ στις οποίες έχετε προσωπική εμπλοκή, η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με έγγραφα που βρέθηκαν σε «κρύπτη» τι περιείχαν; Είστε βέβαιος ότι επρόκειτο για υλικό αρχείου ή μήπως πρόκειται για υλικό που μπορεί να κρύβει κάτι;

Απ.: Πρώτον και κυριότερον, η υπόθεση των 23 δήθεν προσλήψεων δικών μου έχει ήδη εξευτελιστεί και στα μάτια της Επιτροπής και της κοινής γνώμης. Ήταν μια «τρύπα στο νερό» για την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι ξόδεψαν για αυτήν την υπόθεση περισσότερο από τον μισό χρόνο της Επιτροπής, ενώ για το φάρμακο που δήθεν έψαχναν δεν έκαναν τελικά ούτε μία ολόκληρη συνεδρίαση. Πρόκειται περί φαρισαίων υποκριτών. Όσον αφορά τη λεγόμενη κρύπτη, αμφισβητώ κατ’ αρχάς την ύπαρξή της. Από τη φωτογραφία που είδα, μόνο για κρύπτη δεν έμοιαζε. Δεύτερον, μου είναι παντελώς αδύνατο να γνωρίζω τι περιείχε, όπως φαντάζομαι και σε κάθε υπουργό. Αλίμονο αν ένας υπουργός Υγείας γνωρίζει πού τηρούν τα αρχεία τους και τι είδους αρχεία έχουν όλοι οι εποπτευόμενοι από αυτόν Οργανισμοί. Το θέμα με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Ερ.: Με το χέρι στην καρδιά θα ήθελα, όμως, να μου πείτε. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο χώρο της υγείας πρόκειται για υπερβολή ή «εικονική πραγματικότητα» ή έχουν μεγάλη δόση αλήθειας; Ήταν αμαρτωλός ο χώρος της Υγείας;

Απ.: Ο χώρος της Υγείας είναι αμαρτωλός. Έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την απώλεια χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ. Παραδείγματος χάριν, για την αγορά ενός ραδιοφαρμάκου, καθώς με εντολή του κ. Πολάκη και του κ. Ξανθού ο ΕΟΠΥΥ χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει μικρότερη προσφορά. Ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει, προφανώς κάτι έχουν να κρύψουν. Επί της δικής μου υπουργικής θητείας, πολεμήσαμε τη διαφθορά όσο μπορούσαμε για αυτό και μειώσαμε τις δαπάνες, δαπάνες που σήμερα αυξάνονται. Όσα έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στην Υγεία, θα ερευνηθούν ένα προς ένα.

Ερ.: Χωράει ο κ. Τατσόπουλος στη Νέα Δημοκρατία; Γιατί όλες αυτές οι αντιδράσεις;

Απ.: Όλοι όσοι σέβονται τις φιλελεύθερες αρχές της αστικής δημοκρατίας και αντιλαμβάνονται την ανάγκη να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, χωρούν στη ΝΔ. Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα έχουμε την πολυτέλεια να τις λύσουμε αφού θα έχουμε σώσει τη χώρα από αυτούς που την ονειρεύονται Βενεζουέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ