Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025
22.3 C
Athens

Το «κατενάτσιο» του Γιάννη Μπουτάρη…

Με τα νεύρα της «Πρωτοβουλίας» φαίνεται πως παίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, που χθες, ζήτησε περισσότερο χρόνο από τους συνεργάτες του στην παράταξη που διοικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης, για να λάβει τις τελικές αποφάσεις του, όσον αφορά την δική του υποψηφιότητα για επανεκλογή στο δημαρχιακό θώκο.

Εκ πρώτης όψεως, στις τάξεις της εναπομείνασας «Πρωτοβουλίας» επικρατεί σχετική ηρεμία, με το «φαβορί» για τη διαδοχή του Γιάννη Μπουτάρη στην παράταξη Σπύρο Πέγκα και το «αουτσάιντερ» Καλυψώ Γούλα, να τηρούν στάση αναμονής.

Ωστόσο έγκυρες πηγές του thePresident, καθιστούν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ο Γιάννης Μπουτάρης να παίζει «κατενάτσιο», είτε για χάρη άλλου εν δυνάμει –ή ήδη- υποψηφίου δημάρχου (ανεξάρτητα με το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της «Πρωτοβουλίας» μετά την πιθανή απόσυρσή του), είτε περιμένοντας να δει ποιον θα «κατεβάσει» για υποψήφιο Δήμαρχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ζυγίσει στη συνέχεια τις επιλογές του.

Φυσικά, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της εκλογής Μπουτάρη το 2010 και το ρόλο συγκεκριμένης «πτέρυγας» της ΝΔ σ` αυτήν, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, τα δύο «πιθανά» πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου να ταυτίζονται… σε ένα και το αυτό.

Λεπτομέρεια προς σκέψη: Λίγες μέρες, έχει «πάρει» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να καταλήξει σε αποφάσεις, για τη Θεσσαλονίκη.

Β.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ