«Το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι ατράνταχτο, ακλόνητο. Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, μπορούν να προφυλαχθούν οι συντάξεις», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ο κ. Ξυδάκης επισήμανε ότι «ο προϋπολογισμός, όπως κατατέθηκε με τα σενάρια και τις παραδοχές του, πέρασε από την έγκριση της Κομισιόν» και πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα μέσα στο Νοέμβριο θα δούμε τι θα γίνει μ’ αυτό».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «είναι πολύς καιρός που σέρνεται αυτή η ιστορία με τους λογαριασμούς που βρέθηκαν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς», επισημαίνοντας πως με την εξέλιξη της υπόθεσης «παράγεται ένα πολυσήμαντο πολιτικό γεγονός με μεγάλο βάρος για τη Δημοκρατία στον βαθμό που θα επιβεβαιωθεί».
Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με την υπόθεση και τις αιχμές που αφήνει -χωρίς να τον κατονομάζει- για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο κ. Ξυδάκης είπε: «είναι από τις ενδιαφέρουσες πολιτικές ενέργειες αυτών των ημερών, διότι το Ποτάμι εφέρετο πάντοτε με μεγάλη αβρότητα στον κ. Σημίτη, αποδίδοντάς του κι έναν ρόλο πνευματικού πατέρα. Βλέπουμε ότι κάνει άμεσα και ακαριαία μια πατροκτονία».
Σχετικά με την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αναφορικά με τα ζητήματα Δικαιοσύνης, ο κ. Ξυδάκης σχολίασε: «δεν νομίζω ότι έχει φανεί, ότι μπορεί να πιεστούν δικαστές και εισαγγελείς σε θέσεις – κλειδιά αυτήν την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να προχωρήσουν οποιαδήποτε υπόθεση στον βαθμό που κρίνουν ότι δεν πρέπει να γίνει […] Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα θωρακίσουμε τη Δικαιοσύνη με εργαλεία και πώς θα βάλουμε στη συζήτηση περί Δικαιοσύνης στον τρίτο πυλώνα της Πολιτείας και τη μεγαλύτερη θωράκιση την τεχνική και τη νομιμοποίηση όλων των ενεργειών βάσει του Συντάγματος και τη δυνατότητα μιας λογοδοσίας· όχι να απολογούνται γι’ αυτά που κάνουν, αλλά να υπάρχουν οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν και τους ίδιους τους δικαστές. Σε όλα τα πεδία χρειάζεται ενίσχυση και βελτίωση το θεσμικό πλαίσιο της Δημοκρατίας και σε όλους τους πυλώνες- και στην εκτελεστική εξουσία, αλλά και στον πυλώνα της Δικαιοσύνης».