Ένα γεύμα για δύο στη μισή τιμή εμπνευσμένο από αριστουργήματα του Λούβρου και του Μουσείου Ορσέ: η 9η διοργάνωση “Όλοι στο εστιατόριο” αποφάσισε να εντάξει τη γαστρονομία στους χώρους πολιτισμού.
Από την 1η έως τις 24 Οκτωβρίου θα προσφέρεται δείπνο στο Μουσείο της Αποβάθρας Μπρανλί στο Παρίσι, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Λιόν, στο Mucem στη Μασσαλία. Ο βραβευμένος με τρία αστέρια σεφ Ζεράρ Πασεντά θα προτείνει το μενού.
Οι κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από σήμερα το πρωί για τη διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του διάσημου σεφ Αλέν Ντικάς.
Στο μπιστρό Benoit που θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στις 5 Οκτωβρίου στο Λούβρο, το μενού είναι εμπνευσμένο από τον “Γάμο της Κανά” του Πάολο Βερονέζε ως προς “τη χαρά των συνδαιτυμόνων που τρώνε μαζί”, από τη νεκρά φύση για την επιλογή των τροφών και από έναν μύλο του καφέ… που παραπέμπει στο μπιστρό αλλά και στους μύλους πιπεριού που υπάρχουν πάνω στα τραπέζια του μπιστρό, εξηγεί ο σεφ Κριστόφ Κλαριγκό που επεξεργάστηκε το μενού για τα εστιατόρια των τριών παρισινών μουσείων που μετέχουν στη διοργάνωση.
“Γύρω από όλα αυτά” δηλώνει, “μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πιάτο” όπως πατέ σε κρούστα από μοσχάρι και πουλερικό με σάλτσα σέλερι και ψημένα φουντούκια. Επίσης χτένια ψίχα (Saint Jacques) και κολοκύθα ογκρατέν, προτείνει.
Το δείπνο θα κοστίζει 72 ευρώ με ένα ποτήρι σαμπάνια και ένα ποτήρι κρασί. Η υπόσχεση του “Όλοι στο εστιατόριο” ότι “ο καλεσμένος σας είναι καλεσμένος μας” θα τηρηθεί όπως και σε όλα τα εστιατόρια που μετέχουν στη διοργάνωση, δηλαδή το ένα από τα δύο μενού θα είναι δωρεάν.