today-is-a-good-day
8.9 C
Athens

ΠτΔ: Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων είναι και θα παραμείνει αρραγής

«Δεν μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, στους μεγάλους στόχους εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και ιδίως στα εθνικά μας θέματα. Εκεί η ενότητα είναι και θα παραμείνει αρραγής. Και αυτός είναι ο ρόλος μου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η εκκλησιαστική επιτροπή του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάρπαθο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας.

Στο θρησκευτικό πνεύμα της ημέρας τόνισε ότι «πάντα είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός σ’ όλους τους αγώνες», για να προσθέσει ότι «στους αγώνες τούτους τους καιρούς, χρειαζόμαστε μεγαλύτερο θάρρος, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και μεγαλύτερη ενότητα μεταξύ μας».

Εμμένοντας στην αναγκαιότητα της ενότητας, σημείωσε ότι «εμείς οι Έλληνες ό,τι σημαντικό καταφέραμε στην ιστορία μας, το καταφέραμε ενωμένοι, ενώ οι διχόνοιες και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμα και τμήματα του εθνικού μας κορμού».

Σε μια ιδιαίτερη αναφορά στην σημερινή συγκυρία υπογράμμισε ότι «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις είναι απόλυτα φυσικό να έχουν τις διαφορές τους. Είναι απόλυτα φυσικό να στηρίζουν τις απόψεις τους και την ιδεολογία τους. Αλλά σε ένα πράγμα δεν μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, στους μεγάλους στόχους εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και ιδίως στα εθνικά μας θέματα. Εκεί η ενότητα είναι και θα παραμείνει αρραγής. Και αυτός είναι ο ρόλος μου».

Μάλιστα προειδοποίησε ότι «το Δικαστήριο της Ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ποτέ στο μέλλον, κανενός είδους διχόνοια και διχασμό μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά».

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε συγκίνηση για την παρουσία του στο νησί αυτή την ημέρα, τονίζοντας ότι αντλούμε από σας δύναμη «για να υπερασπισθούμε αυτόν τον Τόπο για την Ιστορία μας, για την μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, και για την Διεθνή Κοινότητα».

Η Ελλάδα πρόσθεσε είναι «χώρα σταθερότητας και Δημοκρατίας», ενώ «ο ελληνικός πολιτισμός διαλέγεται με όλους τους πολιτισμούς», προάγοντας μέσα απ’ αυτόν τον διάλογο την ειρήνη.

Απευθύνθηκε δε στους ιερωμένους, με το απόσπασμα ύμνου της Παναγίας: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε», που όπως είπε, «ταιριάζει στους καιρούς και στον τόπο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ