today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η μαύρη -viral- θεά της Σαντορίνης

Εκεί που τα social media θεώρησαν ότι το #BlackWomenInYellow έφτασε στο απώτερο σημείο του, οι καινούριες φωτογραφίες από τις διακοπές μιας νεαρής μαύρης γυναίκας κάνουν -πραγματικά- τον κόσμο να αναρωτιέται: είναι οι μαύρες γυναίκες που ανακάλυψαν το κίτρινο χρώμα; Οι φωτογραφίες τής νοσοκόμας Alexandra Maye να φορά ένα λαμπερό κίτρινο φόρεμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ελλάδα έγιναν ευθύς αμέσως viral μόλις ανέβηκαν στο twitter και, βλέποντάς τες, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το “γιατί”.

του Γιάννη Τριανταφύλλου

Η Αλέξανδρα πόζαρε για αυτές τις φωτογραφίες στο πρόσφατο ταξίδι αποφοίτησής της στο διάσημο ελληνικό νησί της Σαντορίνης Ελλάδα όπου γιόρτασε την επιτυχία στις εξετάσεις της. Ως μέρος του ταξιδιού της, η Αλεξάνδρα αποφάσισε να αιχμαλωτίσει τη στιγμή προσλαμβάνοντας έναν φωτογράφο για ένα photo shoot στην οροφή μιας από τις πανέμορφες βίλλες του νησιού. Ο φωτογράφος ήταν ο Chaltcev Aleksandr, makeup artist η Jozefina, και η ετικέτα μόδας το Miami Dress Photo που αυτό το δραματικό, μακρύ, κυματίζον φόρεμα με το οποίο η Αλεξάνδρα ποζάρει στις φωτογραφίες της.

«Εμπνεύστηκα να κάνω αυτή τη φωτογράφηση αφού έκανα hashtagging στο ‘Santorini Photographer’ και είδα τόσες πολλές όμορφες γυναίκες με φορέματα που κυματίζουν στον αέρα» έγραψε η Αλεξάνδρα σε ένα email στο Teen Vogue. “Το feedback που δέχθηκα όταν ποστάρισα αυτές τις φωτογραφίες ήταν εξαιρετικά θετικό. Ακόμη κι όταν ήμουν νεώτερη, ήθελα πάντοτε να γίνω μοντέλο. Κι έτσι, είναι πολύ όμορφο να βλέπω τώρα το όνειρό μου να εκπληρώνεται με αυτόν τον τρόπο” .

Alexandra Maye's Santorini Photo Shoot Proves Black Women Invented the Color Yellow
“The people in Greece were looking at me like ‘Wakanda is real.'”

View image on TwitterView image on Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ