today-is-a-good-day
19.6 C
Athens

Επεισόδια στο ΥπΟικ. Χημικά τα ΜΑΤ – αβγά η ΠΟΕΔΗΝ

Επεισόδια έγιναν τοπρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους εργαζόμενους που μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να τους δεχθεί, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ απάντησαν με την εκτόξευση αυγών και… βλήτων.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο από νωρίς το πρωί, έχουν υψώσει πανό στην είσοδο του υπουργείου στο οποίο αναγράφεται: «κατω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Σε ένα από αυτά εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια τύπου «Τσιπροξίλ», ενώ σε ένα άλλο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να κάθεται στην «καρέκλα εξουσίας» την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «υπουργείο φτώχειας και ανέχειας».

Επίσης έχουν τοποθετήσει καλάθια με αβγά τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια» και έχουν πετάξει βλήτα, για να δείξουν, όπως επισημαίνουν, ότι δεν τρώνε κουτόχορτο.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν: Διασφάλιση – Επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Ένταξη στα ΒΑΕ και Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες που η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το αίτημα τους ωστόσο τότε δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό, με τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στις εικόνες και τα βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ