Η σύζυγος ενός Ταϊλανδού πρώην δύτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους του ποδοσφαίρου από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης, δήλωσε σήμερα ότι της λείπει πολύ και έκανε έκκληση στα παιδιά να μην κατηγορούν τους εαυτούς τους για τον χαμό του.
Ο 38χρονος Σαμάρν Κουνάν, ένα πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ήταν το μοναδικό θύμα της διεθνούς επιχείρησης διάσωσης.
“Σ΄αγαπώ τόσο πολύ”, είναι τα λόγια της χήρας του, της Βαλεεποάν Κουνάν, που εμφανίζονται σε λεζάντα κάτω από μια μαυρόασπρη φωτογραφία του συζύγου της, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram.
“Μου λείπεις…Σ’αγαπώ και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ…από τώρα και στο εξής κάθε φορά που θα ξυπνάω…ποιόν θα φιλάω;”.
Η τοποθέτηση της Βαλεεποάν, έρχεται να δώσει απάντηση σε μερίδα κόσμου που φαίνεται να υποστηρίζει πως η επιπόλαια κίνηση της ομάδας, να επισκεφτεί το σημείο κατά την περίοδο ισχυρών βροχοπτώσεων, στέρησε τη ζωή από έναν άνθρωπο που έσπευσε να βοηθήσει.
Οι αναρτήσεις στιγμιότυπων από την ζωή με τον σύζυγο της, με ενδεικτικό παράδειγμα την φωτογραφία του χεριού της να κρατάει το χέρι του, έχουν προκαλέσει την συγκίνηση των χρηστών που σπεύδουν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους με σχόλια και μηνύματα στους λογαριασμούς της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κόσμος θα πρέπει να μη ξεχάσει τον Σαμάρν, δήλωσε η Βαλεεποάν σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της 17ήμερης επιχείρησης.
“Ο Σαμάρν Κουνάν είναι ο πραγματικός ήρωας. Την ημέρα που έχασε τη ζωή του, σύσσωμη η ομάδα ήταν θλιμμένη, αλλά την αξιοποιήσαμε αυτή την θλίψη. Είδαμε ότι έδωσε τη ζωή του γι αυτόν τον σκοπό”, πρόσθεσε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, επικεφαλής της επιχείρησης μετά τον θάνατο του Κουνάν.
Με πλήθος κόσμου να επαινεί την ηρωική αυτοθυσία του δύτη, Ταϊλανδός καλλιτέχνης δεσμεύτηκε να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα του Σαμάρν το οποίο θα τοποθετηθεί στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, όπου βρίσκεται το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.
Ο Σαμάρν, ο οποίος εργαζόταν ως διασώστης εκτάτων περιστατικών στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι αφότου αποστρατεύθηκε από τους SEALs το 2006, εντάχθηκε στην επιχείρηση διάσωσης την 1η Ιουλίου.
Πέθανε στις 6 Ιουλίου όταν και έχασε τις αισθήσεις του στη προσπάθεια να τοποθετήσει φιάλες οξυγόνου μέσα στο σπήλαιο, μόλις δύο ημέρες πριν απεγκλωβιστεί πρώτη ομάδα παιδιών.