today-is-a-good-day
23.1 C
Athens

Τρεις προσαγωγές για τα επεισόδια στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, μετά τις 9 το βράδυ, στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό ομάδα περίπου 30 ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

 

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ.

‘Οσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών για τη Μακεδονία μετά από μια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης -που κράτησε περίπου τρεις ώρες- επέστρεψαν και πάλι στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η αντισυγκέντρωση και πορεία των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο συγκεντρώσεων υπήρχαν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ με τη λήξη όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ