today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Καραμανλής αδειάζει Τσίπρα μέσω Ντόρας

"Κακή συμφωνία που νομιμοποιεί το ιδεολόγημα του Ίλιντεν"

Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ο Κώστας Καραμανλής

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ για το ζήτημα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Στην ομιλία της η κα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει τη συμφωνία κακή, που περιλαμβάνει παραχωρήσεις και εκπτώσεις, δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα την αλλάξει, μιλά για μείζονες παραχωρήσεις  και επισημαίνει ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική Καραμανλή σε σχέση με την πολιτική Τσίπρα, με κυρίαρχη την διαφοροποίηση στο ζήτημα της εκχώρησης ιθαγένειας και γλώσσας στους Σκοπιανούς, με αποδοχή μόνον χαρακτηρισμού που θα συνδέεται με τη νέα ονομασία του κράτους.

Η κα Μπακογιάννη στην ομιλία της αναφέρει ότι η κυβέρνση νομιμοποιεί με την παρούσα συμφωνία το ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν, το οποίο θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ