today-is-a-good-day
15.9 C
Athens

Μετά το θέατρο, τηλέφωνο Ζάεφ σε Τσίπρα

Συνάντηση μιάμισης ώρας Αλέξη Τσίπρα με Νίκο Κοτζιά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα στις 3 μ.μ., ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Το τηλεφώνημα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, διήρκησε περίπου μια ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δυο πρωθυπουργών αύριο το πρωί.

Νωρίτερα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αν περιμένουμε τηλεφώνημα σήμερα από τον Ζόραν Ζάεβ, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε «θα γίνει».

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο το κλίμα είναι θετικό και κάτω από ποιες συνθήκες θα λάβει χώρα η συνομιλία ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργός ο Υπουργός Εξωτερικών «έριξε το μπαλάκι» στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, σημειώνοντας «θα σας ενημερώσουν οι Πρωθυπουργοί».

Νωρίτερα σήμερα, το σκοπιανό πρακτορείο makfax ανέφερε την πληροφορία πως σήμερα, με καθυστέρηση 10 ημερών, θα γίνει τελικά η επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.

Το δημοσίευμα, έχει μάλιστα τίτλο D-Day με αφορμή το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα», αναφέρει το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές.

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ