today-is-a-good-day
24.9 C
Athens

Έτοιμος να ξαναπαραιτηθεί ο Κατρούγκαλος…

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί εάν του δείξουν έστω και μία αναφορά στο πολυνομοσχέδιο για περικοπές συντάξεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας, σε αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, υποσχέθηκε στον Real FM.
Ο κ. Κατρούγκαλος αρνήθηκε ότι υπάρχουν περικοπές, έκανε λόγο “επιστημονική φαντασία” και υπογράμμισε ότι αυτά που θα ψηφιστούν την Πέμπτη έχουν δεν σχέση με συντάξεις ή περικοπές.
Η φράση που εξόργισε τον κ. Κατρούγκαλο και τον ανάγκασε να… ξαναπαραιτηθεί ήταν από τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος του είπε: “Με δική σας ευθύνη και υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έρχεστε να επικυρώσετε την περικοπή ακόμα 2,5 συντάξεων από τους Έλληνες συνταξιούχους και μνημονιάρα με 5,1 δισ. ευρω μέτρα”.
“Λετε ψέματα κύριε Κικίλια είναι καθαρό ψέμα” είπε ο κ. Κατρούγκαλος και συνέχισε: “Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία μνεία για περικοπές συντάξεων και αυτό που λέτε είναι ψέμα”. “Σας λέω αν μου φέρετε τη διάταξη στην οποία αναφέρεστε εγώ αύριο θα παραιτηθώ” είπε και έδωσε υπόσχεση στον κ. Κίκιλια και στους ακροατές.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος είχε… ξαναπαραιτηθεί στο παρελθόν όταν τον κατηγορούσαν ότι με τον νόμο του όποιος έπαιρνε 1.000 ευρώ μισθό η σύνταξή του θα ήταν 784 ευρώ σύνταξη και κάποιος που έπαιρνε 2.000 ευρώ μισθό θα ελάμβανε μόλις 16 ευρώ παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ