today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Οι εφιαλτικοί πριγκιπικοί γάμοι του Game of Thrones

*προσοχή spoilers για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει και την 7η σεζόν

Κι ενώ όλος ο κόσμος ζει στους ρυθμούς του πριγκιπικού γάμου της Μέγκαν Μαρκλ με τον Πρίγκιπα Χάρι, εμείς είπαμε να θυμηθούμε την άλλη πλευρά του παραμυθιού με πριγκιπικούς γάμους βγαλμένους από τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Και το Game of Thrones μας προσφέρει αυτό ακριβώς το αντίστροφο παραμύθι. Άλλωστε οι γάμοι στο Γουέστερος έχουν παράδοση στην ανατροπή. Από το ποιος παντρεύεται ποια, από τα εντυπωσιακά κι ενίοτε αλλόκοτα νυφικά μέχρι την τελική έκβαση του γάμου, έστω κι αν αυτή αφορά τρίτους (ας θυμηθούμε και τον κόκκινο γάμο).

Ας βγούμε λοιπόν από το ροζ ρομαντικό συννεφάκι της επικαιρότητας κι ας ταξιδέψουμε στους γάμους του Game of Thrones.

Daenerys Targaryen και Khal Drogo

Ο Khal και η Daenerys μπορεί να μην παντρεύτηκαν από έρωτα, όμως με δάκρυα, ιδρώτα και πολύ αίμα τελικά αγαπήθηκαν και κέρδισε ο ένας τον σεβασμό του άλλου. Αλλά ουχί το ευτυχισμένος τέλος δεν υπάρχει, καθώς τελικά ενώ η Ντάνι προσπαθεί να σώσει τον Ντρόγκο με χρήση μαγείας καταφέρνει και χάνει κι αυτόν και το μωρό τους. Η ίδια όμως αναγεννάται από τις στάχτες του. Κυριολεκτικά.

Robb Stark και Talisa Maegyr

O υπέροχος Robb Stark ερωτεύεται μια κοινή θνητή ενώ έχει αρραβωνιαστεί (κατά τον τρόπο του Γουέστερος) μια από τις αδερφές του οίκου Frey. Ο ρομαντικός γάμος υπό το φως των φαναριών στο δάσος έχει όλα τα στοιχεία για μια απόλυτα χαρούμενη ιστορία, όπως στα παραμύθια του Disney, όμως τελικά οδηγείται στον εφιάλτη όταν οι νεόνυμφοι παρίστανται στον χειρότερο γάμο όλων των εποχών. Ο Robb και η σύζυγος πλέον μαζί με τη μαμά του κι όλους τους συντρόφους του κάνουν το λάθος να αποδεχτούν την πρόσκληση σε γάμο του οίκου Frey. Εκεί είναι γνωστό ότι γίνεται η μεγαλύτερη αιματοχυσία, καθώς οι Frey εκδικούνται την ατιμία του Robb που δεν έβαλε στεφάνι στο κορίτσι και με λίγα λόγια τους σφάζουν όλους. Αντίο γαμπρέ, αντίο νύφη, αντίο πεθερά, αντίο κουμπάροι.

Tyrion Lannister και Sansa Stark 

Η αδερφή του Robb, Sansa, αφού θρηνεί πατέρα, αδερφό και μάνα και γλιτώνει από τον αρραβώνα της με τον σπόρο του κακού Βασιλιά Joffrey κάνει έναν γάμο συμφέροντος με τον καλό κι έξυπνο θείο του πρώην αρραβωνιαστικού της, τον Tyrion. Κανείς από τους δυο δεν ενδιαφέρεται να ολοκληρώσει αυτόν το γάμο, ο οποίος τελειώνει βιαστικά και κλασικά αιματηρά στον επόμενο γάμο, που θα παραθέσουμε.

Joffrey Baratheon και Margaery Tyrell

Μετά βαϊων και κλάδων ο πολυτελέστατος γάμος του αντιπαθέστατου αλλά και πολύφερτου λόγω αξιώματος Joffrey με την γλυκύτατη και παμπόνηρη ευγενικής καταγωγής Margaery. Ξεκάθαρα γάμος συμφέροντος κι αυτός, ο οποίος όμως δεν φτάνει ούτε μέχρι το νυφικό κρεβάτι, καθώς ο Joffrey γίνεται μωβ και πεθαίνει δηλητηριασμένος από τα χέρια της γιαγιάς της νύφης του. Κανείς δεν το ξέρει όμως και κατηγορείται ο θείος του Tyrion, που λέγαμε πριν, ο οποίος αφού φυλακιστεί και σκοτώσει τον πατέρα του δραπετεύει κι αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Sansa. Κι έτσι τελειώνουν και οι δυο γάμοι.

Margaery Tyrell and Tommen Baratheon

Και μπορεί η Margaery να έμεινε χήρα όμως στον κόσμο του Γουέστερος κανείς δεν χάνεται. Αφού λοιπόν η Margaery δεν έφτασε ποτέ με τον Joffrey στη νυφική κρεβατοκάμαρα, δίνει μια ακόμη ευκαιρία στο βασιλικό αξίωμα και παντρεύεται τον μικρότερο (κι εντελώς ανήλικο) αδερφό του νεκρού πρώτου συζύγου της, που – σωστά μαντέψατε – είναι τώρα αυτός βασιλιάς. Ο γλυκός Βασιλιάς Tommen μαγεύεται από τη Margaery, που αποδεικνύεται σκληρή παίχτρια και παίρνει το πάνω χέρι στη σχέση της από την αδίστακτη πεθερά της με τη βοήθεια ενός ημίτρελου ιερέα. Η πεθερά της όμως θα πάρει τελικά την εκδίκησή της κι αφού κλείσει όλους τους εχθρούς της στον κεντρικό ναό, θα τους ανατινάξει με το πιο εκρηκτικό μείγμα. Ο καϋμένος ο Tommen βλέπει από το παράθυρό του την έκρηξη, καθώς η μαμά τον κρατάει φυλακισμένο εκεί για να μην τον χάσει τον κανακάρη της, όμως αυτός πηδάει από το παράθυρο απελπισμένος κι έτσι άλλος ένας γάμος φτάνει στο τέλος του.

Ramsay Bolton και Sansa Stark

Μπορεί η Σάνσα να γλίτωσε από τον έναν σπόρο του κακού, όπως είπαμε πριν, και μπορεί και να διαλύθηκε άδοξα κι ο γάμος της με τον Tyrion, όμως δυστυχώς τελικά παντρεύτηκε τον απόλυτο σπόρο του κακού, τον Ramsay Bolton. O ψυχοπαθής μπάσταρδος Ramsay έχει κατακτήσει το πατρογονικό κάστρο της Sansa και νομίζει ότι έχει σκοτώσει και τα υπολειπόμενα αδέρφια της, αλλά θέλει να αποκτήσει κύρος και καταφέρνει να εξασφαλίσει μέσω του δολοπλόκου Little Finger την πολύφερνη νύφη. Η Sansa θα προτιμούσε να πεθάνει – και ίσως να πέθανε τελικά ένα κομμάτι της εκείνη τη νύχτα – και τον παντρεύεται αναγκαστικά. Αφού ζει μέρες και νύχτες κόλασης καταφέρνει να δραπετεύσει και όχι μόνο. Επιστρέφει με στρατό δίπλα στο νόθο αδελφό της (που δεν είναι αλλά εκείνη αυτό νομίζει), επανακτά το κάστρο της και ταϊζει στα σκυλιά τον σύζυγό της. Αυτό πάντως είναι ένα ευτυχισμένο τέλος στην συγκεκριμένη περίπτωση κατά την άποψη όλων των fans.

Winter is coming όμως κι ελπίζουμε σύντομα και σε έναν ευτυχισμένο γάμο στο Γουέστερος κατά προτίμηση άνευ αιμομιξίας.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ