today-is-a-good-day
24.5 C
Athens

Εμφύλιος στο ΚΙΝ.ΑΛ

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Κι αυτό φαίνεται πως ισχύει για το ΚΙΝ.ΑΛ μετά την κόντρα που προέκυψε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Την αρχή έκανε η Φ. Γεννηματά η οποία με δήλωσή της ανέφερε πως δεν θα δοθεί «καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνιζε πως «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα». «Πολύ περισσότερο όσους αναζητούν την επόμενη εκλογική στέγη».

Αμέσως ο Σταύρος Σταύρος Θεοδωράκης σήκωσε το γάντι λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι τονίζεται ακόμη ότι «οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμφύλιος στο ΚΙΝ.ΑΛ θα έχει και συνέχεια με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εύθραυστη, ούτως ή άλλως, ενότητα του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ