today-is-a-good-day
19.6 C
Athens

Αντιδράσεις και στο Μαξίμου για την απλή αναλογική

“Η απλή αναλογική θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια. Το σημερινό εκλογικό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα (στις αυτοδιοικητικές εκλογές) έχει κλείσει προ πολλού τον κύκλο του”, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο Πάνος Σκουρλέτης.

Επί της αρχής ουδεμία διαφωνία υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου. Αυτό που όμως έχει ενοχλήσει κάπως το Μέγαρο Μαξίμου είναι “η εμμονή”, όπως την χαρακτηρίζουν, του υπουργού Εσωτερικών να γίνουν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2019. “Γιατί να μην τις κάναμε μαζί με τις ευρωεκλογές;” αναρωτιούνται στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thepresident.gr, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του προσπάθησαν πολλές φορές να μεταπείσουν τον υπουργό Εσωτερικών, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι στην περίπτωση που είχαμε “τριπλές εκλογές” τον Μάιο του 2019 (ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές) τότε η ψήφος “αποδοκιμασίας” θα ήταν διαχειρίσιμη και θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τη θητεία και να γίνουν οι εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019. “Τώρα θα χάσουμε τις ευρωεκλογές και μεις θα πάμε με μια ήττα που το εύρος της δεν το γνωρίζουμε από τώρα σε εθνικές εκλογές;” τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι η “απόφαση Σκουρλέτη ‘δένει τα χέρια’ του πρωθυπουργού και οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν αυτή τη στιγμή μονόδρομος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ