today-is-a-good-day
20 C
Athens

Καβάλα – Ξάνθη: Ζημιές από την καταρρακτώδη βροχή

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν η καταρρακτώδης βροχή και οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.
Στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου, πλημμύρισαν εκ νέου δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών από τους θυελλώδεις ανέμους.
Στην τοπική κοινότητα Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζωθήκαν πολλά δέντρα στην πλατεία του οικισμού και περιμετρικά του ιερού προσκυνήματος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Επίσης, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών ενώ πλημμύρησαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από την πτώση των δέντρων διακόπηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, η οποία οφείλεται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), που προέκυψε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.
Στην περιοχή της Ξάνθης η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Σταυρούπολης και στον Δήμο Μύκης, που όμως αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και η ηλεκτροδότηση επανήλθε σε μικρό χρονικό διάστημα.

φωτό: kavalapost.gr

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ