today-is-a-good-day
19 C
Athens

Περισσότεροι δικαιούχοι στην «εγκατάσταση νέων γεωργών» στην Κ. Μακεδονία

Περισσότεροι δικαιούχοι συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο «εγκατάσταση νέων γεωργών»  του προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014- 2020 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με απόφαση της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας, εντάσσονται επιπλέον 634 δικαιούχοι και 53 επιλαχόντες μετατρέπονται σε δυνητικά δικαιούχους μετά την αύξηση του χρηματοδοτικού σχεδίου του ΠΑΑ (2014-2020) και κατά συνέπεια την αύξηση του προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης ανά Περιφέρεια.
Όπως διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια, «το 70% της επιλέξιμης δαπάνης για τους 634 νέους δικαιούχους θα δοθεί ως πρώτη δόση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ η δεύτερη δόση του 30% θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση και ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου». Αναφορικά με τους 53 δυνητικά δικαιούχους, θα ακολουθήσει επανεξέταση (α’ και β’ αξιολόγηση), μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης των πινάκων για την τελική κατάταξή τους σε δικαιούχους και απορριπτόμενους του υπομέτρου.
Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη τροποποίηση, οι δικαιούχοι για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών είναι 3.356.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ