today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Θέμα συνόρων με την Αλβανία ανοίγει (και) ο Τσίπρας

Μια δήλωση που προκαλεί σοκ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

 Ο Πρωθυπουργός έσπευσε μάλιστα να διαχωρίσει το θέμα της ΑΟΖ από εκείνο των συνόρων, παρά την προσπάθεια της Ε.Ε. να συνδέσει τα δύο θέματα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ.Χάν.

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

πηγή: Πρώτο Θέμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ