today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Σατανικό σχέδιο, εκλογές στις 27 Ιανουαρίου

Γράφει ο Πέτρος Μποτσαράκος
Το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου  μοιάζει  πραγματικά σατανικό.
Να φορτώσει στον Κυριάκο  Μητσοτάκη  τις περικοπές στις συντάξεις,  την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την περικοπή του αφορολόγητου, την ψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό και φυσικά την έξοδο στις αγορές για την χρηματοδότηση της οικονομίας και της χώρας.
Και να κραδαίνει την έξοδο από το πρόγραμμα , την ενίσχυση των συνταξιούχων με νέο εφάπαξ βοήθημα και την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού και μειώσεις φόρων ως προεκλογικό χαρτί.
Να μην κριθεί δηλαδή για τις περικοπές που έχει ήδη ψηφίσει και  θα φορτώσει  στους επόμενους αλλά να κριθεί για όσα θα δώσει μετρητά στο χέρι στους συνταξιούχους από το πλεόνασμα   και για όσα θα υποσχεθεί σε άνεργους και χαμηλόμισθους.
Όλα αυτά προϋποθέτουν την ανοχή και την συνενοχή  των Ευρωπαίων, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να την δώσουν. Να δώσουν δηλαδή το πράσινο φως για παροχές και υποσχέσεις προεκλογικές και ταυτόχρονα μια μικρή αναβολή για τα χαράτσια και τα μέτρα περικοπών που έχουν ήδη ψηφιστεί και αργά ή γρήγορα θα εφαρμοστούν.
Είναι στην πραγματικότητα μια πρωτοφανής συμπαιγνία με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για να υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να δώσει και να αναβάλλει περικοπές που δεν μπορεί να αναστρέψει.
Και φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι παρέχουν αυτήν  την ανοχή  αν κρίνει κανείς από τη στάση που τήρησαν οι κυβερνητικοί τις τελευταίες ημέρες.
Παλαντζάρισαν λίγο γύρω από το σενάριο να κάνουν εκλογές το φθινόπωρο αλλά τελικά κατέληξαν, όπως φαίνεται, να προσπαθήσουν να  κάνουν εκλογές τον Ιανουάριο στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάμε λοιπόν για εκλογές την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.
Ο οδικός χάρτης προβλέπει συγκεκριμένες ημερομηνίες και αποφάσεις σταθμούς που θα μεταφέρουν όλα τα δεινά την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης και θα βελτιώνουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ θα  μπορούσαν να οδηγηθούν πιο ομαλά  στην κάλπη και να αποφύγουν να πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή.
Συνεπώς, τα επόμενα βήματα κατά πάσα πιθανότητα είναι τα ακόλουθα: 21 Αυγούστου πάρτι για την  έξοδος από το πρόγραμμα, πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου μεγαλοπρεπείς εξαγγελίες για επίδομα σε συνταξιούχους και αύξηση κατωτάτου μισθού, μέσα Οκτωβρίου πανηγυρική έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού από τους εταίρους  και οριστική απόφαση για πιθανή παράταση της περικοπής συντάξεων που θα ίσχυε κανονικά από 1/1/2019 και   μέσα Δεκεμβρίου καταβολή του επιδόματος.
Έτσι, θα έχουμε εκλογές τον Ιανουάριο χωρίς να έχουν κοπεί ακόμη οι συντάξεις αλλά αντίθετα θα έχει δοθεί και επίδομα!!! Το ΦΠΑ στα νησιά δεν θα έχει προλάβει να εφαρμοστεί και θα εκκρεμεί η κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια. Οσο για τις αγορές, μέχρι τότε το απόθεμα φτάνει και περισσεύει αλλά από το 2019 θα πρέπει η χώρα να μπορεί να δανείζεται κανονικά.
Όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις αρχές του 2019 αν κερδίσει τις εκλογές. Αν τυχόν οι δανειστές δεν εγκρίνουν την παράταση της περικοπής των συντάξεων τότε οι εκλογές θα έρθουν νωρίτερα. Τον Οκτώβριο. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει όλες τις καυτές πατάτες, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ