today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σήμερα η Alfa Romeo γίνεται 108 ετών

Αύριο η Alfa Romeo γίνεται 108 ετών. Στην πραγματικότητα, το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το σήμα A.L.FA. ήταν η 24 HP η οποία σχεδιάστηκε πριν από την ίδρυση της Anonima Lombarda Fabbrica στις 24 Ιουνίου του 1910.

Από τότε η ιστορία της μάρκας είναι μεγάλη και όλα αυτά τα χρόνια ήταν γεμάτα από αγώνες και συνεχή ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου. Δηλαδή στοιχεία που ακόμη και σήμερα αποτελούν μέρος του DNA της μάρκας. Αυτό το DNA, αντικατοπτρίζεται σήμερα στα ειδικά χρώματα της περιορισμένης έκδοσης Nurdurgring Giulia Quadrifoglio NRING και της Stelvio Quadrifoglio NRING. Δύο εκπληκτικά αυτοκίνητα, με μόλις 108 μονάδες από κάθε μοντέλο, για τα 108 χρόνια της Alfa Romeo.

Τα δύο αυτά μοντέλα αντικατοπτρίζουν την υψηλή ποιότητα της μάρκας. Συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια ξεχωριστή εμπειρία για τον υποψήφιο αγοραστή. Το άριστο τεχνικό κομμάτι, την υψηλή τεχνολογία, τις επιδόσεις και το στιλ. Απευθυνόμενα σε συλλέκτες ή ήδη πιστούς πελάτες της μάρκας, μαζί με τις εκδόσεις Quadrifoglio, οι εκδόσεις “NRING” διαθέτουν πληρέστατο εξοπλισμό αλλά και ένα ειδικό Welcome Kit.

Ο κινητήρας των 510 ίππων, ο 2,9 V6 Bi-Turbo που υιοθετήθηκε στη Giulia και τη Stelvio Quadrifoglio είναι ο ισχυρότερος κινητήρας Alfa Romeo που διατίθεται σήμερα, για χρήση στο δρόμο. Είναι, φυσικά, σε θέση να δείξει την υπεροχή του και στην πίστα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Stelvio Quadrifoglio είναι το γρηγορότερο SUV στον κόσμο, κατέχοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία στην πίστα του Nurburgring, όπου η Alfa Romeo έχει γράψει ανεξίτηλες σελίδες της μακράς και ένδοξης ιστορίας της. Η Stelvio εκμεταλλεύτηκε τη ροπή των 600Nm, την επιτάχυνση των 3,8 δευτερολέπτων για τα 0-100km/h και με τελική ταχύτητα 283 km/h, κάλυψε τα 20.832km του Nordschleife σε 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα.

Εκτός από το Nurburgring, αυτή η σεζόν σημαδεύτηκε από τη μεγάλη επιστροφή της Alfa Romeo στις πίστες της Formula 1 και το Museo Storico di Arese. Για να γιορτάσει τα γενέθλια της μάρκας, της ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το “cuore sportivo”, όπου γι΄ αυτή την περίσταση μια εκθεσιακή C37 Alfa Romeo Sauber F1 Team, θα βρίσκεται στο “La Macchina del Tempo”, για να αναδείξει τη σχέση του παρελθόντος, με το παρόν και το μέλλον της μάρκας.

Επίσης, στο μουσείο στο Arese εκτίθεται μόνιμα, η “Alfetta” 158 με την οποία ο Nino Farina κέρδισε το πρώτο Πρωτάθλημα Formula 1 το 1960, αλλά και η 159 με την οποία ο Juan Manuel Fangio επανέλαβε την επιτυχία το επόμενο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ