today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Η Γερμανία έσπασε την κατάρα της 2ης αγωνιστικής

Η Γερμανία έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Τα «πάντσερ» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στη Σουηδία, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά τελικά κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Παράλληλα οι παίκτες του Λεβ έσπασαν την «κατάρα» της 2ης αγωνιστικής των ομίλων, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνουν να νικήσουν.
Εχουν περάσει άλλωστε 12 χρόνια από τότε που η Γερμανία πήρε τρίποντο στην 2η αγωνιστική τελικής φάσης Μουντιάλ. Μάλιστα και τότε είχε κερδίσει στις καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 24 χρόνια η Γερμανία έχει μόλις δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία νίκη.
Η τελευταία νίκη ήταν το 2006 όταν τα «πάντσερ» αντιμετώπιζαν την Πολωνία. Ο Ολιβερ Νόιβιλ στο 90+1΄ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα και εξασφάλιζε την πρόκριση για την ομάδα του, καθώς έφτανε στους 6 βαθμούς.

Το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας η Γερμανία είχε έρθει ισόπαλη 2-2 με την Γκάνα, στην 2η αγωνιστική, αλλά η μεγάλη νίκη με 4-0 στην πρεμιέρα απέναντι στην Πορτογαλία δεν την άγχωσε ιδιαίτερα.

Στη Νότια Αφρική το 2010 ήταν η Σερβία που προσγείωσε την Γερμανία. Με γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 38’ οι «πλάβι» είχαν επικρατήσει με 1-0.
Γκέλα και στο Μουντιάλ το 2002 για τη Γερμανία, όπου είχε έρθει ισοπαλη 1-1 με την Ιρλανδία στη 2η αγωνιστική του ομίλου.

Το 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας η Γιουγκοσλαβία σταμάτησε στην 2η αγωνιστική την Γερμανία, αλλά παρά το τελικό 2-2 πήρε την 1η θέση του ομίλου.
Το 1994 το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία έληξε ισόπαλο 1-1.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ