today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το δόγμα της κανονικότητας

Του Γιάννη Ντσούνου

Το αφήγημα περί επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα καλείται να αποδομήσει η ΝΔ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες για να μην βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων παρόμοιων με αυτά του Σκοπιανού.
Και αυτό καλούνται να κάνουν τα στελέχη της ΝΔ ακολουθώντας ουσιαστικά το “δόγμα της κανονικότητας”. Οι πληροφορίες λένε ότι από τούδε και στο εξής από τους βουλευτές της ΝΔ θα απευθύνονται ερωτήματα προς την κυβέρνηση με αναφορές ακριβώς σε αυτό το “δόγμα της κανονικότητας”:
Είναι κανονικότητα σε μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από δύο εταίρους ο ένας να διαφωνεί κάθετα με μια συμφωνία για θέμα μείζονος εξωτερικής πολιτικής και εντούτοις να παραμένει στην κυβέρνηση?
Είναι κανονικότητα πριν ακόμη επικυρωθεί η συμφωνία για τα Σκόπια ο πρωθυπουργός της γείτονος να αποκαλεί τον λαό του “Μακεδόνες” μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να διατείνεται ότι δεν “εκχωρήσαμε” μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα?
Αποτελεί κανονικότητα 5 μήνες πριν την περικοπή των συντάξεων που είναι ήδη ψηφισμένη, και λίγους μήνες πριν την μείωση του αφορολόγητου τα κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι αυτά τα μεγέθη μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους και την ίδια στιγμή ο υπουργός οικονομικών να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο?
Είναι κανονικότητα οι δύο έλληνες αξιωματικοί να παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία για τέσσερις ολόκληρους μήνες και η τελευταία κυβερνητική κίνηση να είναι η μετάθεσή τους στην Άγκυρα που έγινε πριν 40 ημέρες ?
Είναι κανονικότητα όποιος κάνει απεργία πείνας να μπορεί να πάρει άδεια από τις φυλακές ακόμη και αν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής 11 φορές ισόβια?
Αποτελεί κανονικότητα ενέργειες που κινούνται στα όρια των παράνομων πράξεων να χαρακτηρίζονται από μερίδα βουλευτών ως  “ακτιβιστική πράξη”?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ