today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Κοντονής για Ρουβίκωνα: Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Η πολιτική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια, με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, πότε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και πότε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το έγκλημα και την ασφάλεια.

Για του λόγου το αληθές, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, o υπουργός Δικαιοσύνης είπε το αμίμητο για τη δράση του Ρουβίκωνα.

«Το να πετάς τρικάκια να διαμαρτυρηθείς για κάτι που διαφωνείς είναι στα όρια της πολιτικής διαμαρτυρίας, σε άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάφωρη καταπάτηση του νόμου», δήλωσε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ενέργειες της ομάδας αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα», ενώ απεφάνθη ότι είναι «άδικες και εκτός της πραγματικότητας» οι αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Ρουβίκωνα.

Ακόμη σημείωσε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να υπάρχουν κάποιες, έστω οριακές, αλλά εντός των πλαισίων του νόμου, ενέργειες μίας συλλογικότητας και είναι διαφορετικό να έχουμε βιαιοπραγίες ή επιθέσεις σε μεμονωμένους επαγγελματίες ή λειτουργούς».

«Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων έχουν εκδοθεί απαλλακτικές αποφάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου. Δηλαδή, το να μπαίνουν δέκα σε ένα συμβολαιογραφείο, να προπηλακίζουν και να προβαίνουν σε δολιοφθορές είναι απαράδεκτο. Ή το να μπαίνουν σε πρεσβείες δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ