today-is-a-good-day
17 C
Athens

Στόλος αυτοκινούμενων πούλμαν από την Apple και τη Volkswagen

Με τη Volkswagen συνεργάζεται η Apple προκειμένου να μετατρέψει τα βανς T6 Transporter σε αυτόνομα πουλμανάκια.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Apple θα εξοπλίσει τα T6 Transporter της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και θα χρησιμοποιήσει έναν στόλο από αυτά ως λεωφορεία για τις μετακινήσεις των εργαζομένων της.

Η συνεργασία είναι μάλλον γλυκόπικρη για την Apple, καθώς οι κινήσεις της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν επιβραδυνθεί, ενώ δεν κατάφερε να προχωρήσει σε συμφωνίες με εταιρείες όπως η BMW και η Mercedes-Benz για πλήρη ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Apple θέλει να έχει τον έλεγχο στον σχεδιασμό των οχημάτων.

Άλλωστε, η Apple εγκατέλειψε και το Project Titan μέσω του οποίου φιλοδοξούσε να κατασκευάζει το hardware και το software των αυτόνομων οχημάτων για το PAIL (Palo Alto to Infinite Loop). 

Η New York Times αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η αρμόδια ομάδα της Apple φαίνεται να έχει κολλήσει, αφού ξέρει το πώς να ξεκινήσει την υπηρεσία αλλά δεν έχει κάποια σχέδια για το πως να προχωρήσει μετά. Έτσι φαίνεται ότι το Project Titan μάλλον όντως έχει εγκαταλειφθεί προς στιγμής.

Παρόλα αυτά, τα πρωτότυπα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας ακόμη κυκλοφορούν στο Palo Alto, ενώ η Apple έχει επίσης για δοκιμαστικούς σκοπούς έναν στόλο από 55 αυτοκινούμενα οχήματα (Lexus RX450h SUV).

Σε γενικές γραμμές, η Apple έχει να αντιμετωπίσει εντυπωσιακό ανταγωνισμό στο χώρο των αυτοκινούμενων οχημάτων, όπως η Waymo, η μονάδα αυτοκινούμενων οχημάτων που ξεκίνησε το Google το 2016, και η οποία βρίσκεται μπροστά στην κούρσα σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις.

Να δούμε αν τελικά το iCar θα επανέλθει στο προσκήνιο και στα σχέδια της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ