today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Το τρομερό ρεκόρ του Ντόντσιτς!

Είναι πραγματικά δύσκολο να το χωρέσει ανθρώπου νους πόσο πολλά πράγματα έχει πετύχει ο Λούκα Ντόντσιτς σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι μόλις 19 ετών κι όμως κατάφερε ήδη κάτι που κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν είχε πετύχει μέχρι σήμερα, όσο καλός κι αν ήταν, όσα χρόνια κι αν αγωνιζόταν.

Με τον θρίαμβο στον τελικό του φάιναλ φορ στο Βελιγράδι, ο Ντόντσιτς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που μέσα στην ίδια σεζόν κέρδισε όποιον ευρωπαϊκό τίτλο ήταν διαθέσιμος σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο! Ξεκίνησε τη σεζόν ως πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία και την κλείνει ως πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζοντας παράλληλα και τους τίτλους του MVP της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και του φάιναλ φορ! Κανείς άλλος δεν έχει πετύχε κάτι τέτοιο. 

Και είναι μόνον τρεις αυτοί που έχουν κερδίσει την Ευρωλίγκα και τους τίτλους του MVP της κανονικής περιόδου και του φάιναλ φορ στην ίδια σεζόν. Οι δύο είναι Έλληνες. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τον Παναθηναϊκό το 2011 και ο Βασίλης Σπανούλης το 2013. Ο τρίτος είναι ο Γάλλος Νάντο Ντε Κολό, που τα κατάφερε το 2016 με την ΤΣΣΚΑ. Κανείς τους όμως δεν είχε αναδειχθεί την ίδια χρονιά και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική του ομάδα, όπως κατάφερε να κάνει φέτος ο Ντόντσιτς.

Για να είμαστε, πάντως, απολύτως ειλικρινείς, ξέφυγαν φέτος δύο τίτλοι από τον νεαρό Σλοβένο. Αυτός του MVP του Ευρωμπάσκετ, που κατέληξε στον Γκόραν Ντράγκιτς. Και το Κύπελλο Ισπανίας, που για ένα καλάθι στον τελικό κατέληξε στην Μπαρτσελόνα. Αν όμως πάρει και το πρωτάθλημα στην ACB, θα μπορεί πράγματι να λέει ότι φέτος τα πήρε όλα κι έφυγε… για το ΝΒΑ!

πηγή: http://basketa.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ