today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Τζον Μακέιν: Επιλογή ζωής η καταψήφιση της κατάργησης του Obamacare

Η καταψήφιση της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων για την κατάργηση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) από τον βετεράνο Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Τζον Μακέιν είναι ενδεχόμενο να μην είχε συμβεί, εάν ο ίδιος ακολουθούσε την συμβουλή της κόρης του Μέγκαν Μακέιν, σχολιάζει το ABC News.

Η συμμετοχή του γερουσιαστή στην ψηφοφορία, τον Ιούλιο του 2017, αλλά και η παθιασμένη ομιλία που έκανε στην ολομέλεια του σώματος την ίδια εβδομάδα, έγιναν περίπου δέκα ημέρες από την εγχείριση στην οποία είχε υποβληθεί, για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο, δήλωσε η Μέγκαν, αλλά κι ο βιογράφος του Μάρκ Σάλτερ στην εκπομπή The View.

Οι γιατροί στην Αριζόνα είχαν προειδοποιήσει τον γερουσιαστή για τους κινδύνους της πτήσης προς την Ουάσινγκτον προκειμένου να λάβει μέρος στην ψηφοφορία. Οι γιατροί είχαν επισημάνει τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού εγκεφαλικού τραύματος στην περίπτωση που ο Μακέιν έμπαινε στο αεροσκάφος, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την πραγματοποίηση της εγχείρησης, σύμφωνα με τα όσα θυμάται η κόρη του.

Η ίδια, ήταν αντίθετη στην πραγματοποίηση εκείνου του ταξιδιού και θυμάται μια συναισθηματική στιγμή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στην οποία ήταν παρών και ο Σάλτερ.

“Είστε όλοι τρελοί, θα πεθάνει, είπα και ούρλιαξα, που δεν συνηθίζω να το κάνω”, είπε η Μέγκαν Μακέιν στην εκπομπή The View.

Ωστόσο, ο πατέρας της το είχε αποφασίσει.

“Ο ίδιος είπε, είναι η ζωή μου και η επιλογή μου!” θυμήθηκε η κόρη του, προσθέτοντας για την πτήση προς την Ουάσινγκτον. “Αυτή η πτήση ήταν τρομακτική.”

Ο σοβαρά άρρωστος Μακέιν μίλησε στην ολομέλεια την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 προκαλώντας την έκπληξη των συναδέλφων του, αλλά και της αμερικανικής κοινής γνώμης με την αρνητική του ψήφο στην προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να μπλοκάρουν την εφαρμογή του Obamacare.

Η αρνητική του ψήφος, είχε ως πολιτική συνέπεια τον τερματισμό της κοινοβουλευτικής προσπάθειας για την συνολική ανάκληση της εφαρμογής του αναφερόμενου προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Η ψηφοφορία αυτή, έγινε λίγες ημέρες μετά τη βοήθεια που είχε προσφέρει ο Μακέιν στους Ρεπουμπλικάνους δίνοντας την συγκατάθεσή του για την διεξαγωγή μιας διαδικαστικής ψηφοφορίας για την υγεία, αλλά και την ομιλία του, καλώντας τους συναδέλφους του να ξεπεράσουν την πολιτική πόλωση.

Ο Σάλτερ είχε βοηθήσει τον γερουσιαστή στην συγγραφή της ομιλίας αυτής, ενώ οι δύο τους έχουν συγγράψει το τελευταίο βιβλίο του Μακέιν υπό τον τίτλο: “Ανήσυχο Κύμα”.

“Είχε κάτι που ήθελε να πει στην Γερουσία, ακόμη και πριν από την διάγνωσή του. Ο ίδιος αγαπά την λειτουργία του θεσμού” της Γερουσίας, τόνισε ο Σάλτερ στην εκπομπή The View.

Στην ίδια εκπομπή συμμετείχε και ο σκηνοθέτης Τέντι Κάντχαρντ, που είναι παραγωγός και σκηνοθέτης στην ταινία με τίτλο: “Τζον Μακέιν: Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα.” Η ταινία αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα.

Ο Σάλτερ θυμήθηκε την στιγμή μέσα στο 2017, όταν ο Μακέιν του είπε για τη διάγνωση του καρκίνου στον εγκέφαλο. Οι δύο άντρες προετοίμαζαν την ομιλία του γερουσιαστή στην ολομέλεια κι ο Σάλτερ έπρεπε να τον πιέσει για του πει σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων ιατρικών του εξετάσεων. “Είπα, Λοιπόν έχετε πάρει τα αποτελέσματα; κι εκείνος είπε, Ναι”, είπε ο Σάλτερ. “Και είπα, Τι λένε;”

Ο Μακέιν είπε, “Δεν είναι καλά κι αυτό ήταν που είπε εκείνη την στιγμή,” είπε ο Σάλτερ. “Ο ίδιος έφερε την κουβέντα στην ομιλία του. Ήθελε να γυρίσει στην Ουάσινγκτον και να κάνει την ομιλία, αλλά και να ψηφίσει.”

“Ήταν τυπικό θέμα για τον πατέρα σου,” δήλωσε ο Σάλτερ στην εκπομπή The View και στην Μέγκαν Μακέιν.

 

Πηγή: ABC News  

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ