today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αριστερή ανατριχίλα

Γράφει ο Νίκος Σίμος

*Του Νίκου Σίμου

Αξιολογώντας και το παραμικρό γεγονός από τα πεπραγμένα της αριστερής διακυβέρνησης, μόνο ανατριχίλα μπορείς να αισθανθείς. Και μόνο να θυμηθεί κανείς ότι απεδείχθησαν ανίκανοι να εκδώσουν ακόμη και ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο σε πιάνει σύγκρυο αν σκεφτείς ότι οι ίδιοι άνθρωποι σκέπτονταν κάποτε να εκδώσουν …εθνικό νόμισμα!!!

Θα πίστευε κανείς ότι στα τρία χρόνια που κυβερνούν οι αριστεροί θα είχαν αποκτήσει μία στοιχειώδη εμπειρία διακυβέρνησης. Συνεχώς όμως διαψεύδουν και κάθε καλοπροαίρετο που θα ήθελε να δει με επιείκεια τις ασυναρτησίες τους.

Αφού κινδυνέψαμε να πέσουμε στα βράχια με τους ερασιτεχνισμούς τους στις διαπραγματεύσεις, το 2015, εφήρμοσαν μία οικονομική πολιτική στο εσωτερικό που κατεδίκασε την ελληνική κοινωνία και την οποία αρνούνται οι δανειστές ότι την υπαγόρευσαν. Δηλαδή ότι ήταν καθαρά συριζαϊκής κοπής.

Άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα στο όνομα ενός δήθεν αριστερίστικου ανθρωπισμού και κατακλυστήκαμε από λαθρομετανάστες και όχι μόνο από πρόσφυγες οι οποίοι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Πέραν δε του γεγονότος ότι εγκλώβισαν τις τοπικές κοινωνίες σε μία κατάσταση ασφυξίας και επικινδυνότητας, η μεταναστευτική «πολιτική» της κυβέρνησης, φαίνεται ότι δημιούργησε μία δίοδο ανενόχλητης διάβασης τζιχαντιστών προς την Ευρώπη!

Άνοιξαν τις πόρτες των φυλακών με τον απίθανο Νόμο του Παρασκευόπουλου και ξεχύθηκαν στους δρόμους επικίνδυνοι εγκληματίες για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ευνοούν –αδιαλείπτως- δια της ύποπτης ανοχής σε κουκουλοφόρους την ανομία εκθέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο τους πολίτες από την καταστρεπτική τους δράση. Συγχρόνως ευνοούν την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια… Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, χωρίς να υπάρχει γιατρειά. Αυτό το ομολογεί η ίδια η ελληνική κοινωνία σε κάθε δημοσκόπηση, όταν ερωτάται για την προοπτική και της χώρας αλλά και την ατομική του καθενός.

Να θυμίσουμε επίσης ότι λήγοντος του 2017 είχαν αναγγείλει ότι μετά τα Μνημόνια θα δημιουργηθεί ένας εθνικός κουμπαράς ώστε να μην έχουμε προληπτική γραμμή στήριξης αν βγούμε στις αγορές!! Και βεβαίως αυτό το αποθεματικό θα δημιουργηθεί –που στην ουσία αντιστοιχεί στα υπερβολικά σε σχέση με την καθυστερούσα ανάπτυξη πλεονάσματα- με νέες αφαιμάξεις της ελληνικής κοινωνίας την μεσαία τάξη της οποίας, θα την επιβαρύνουν κι άλλο για να δώσουν μέρισμα στους φτωχότερους! Δηλαδή τον ρόλο του κράτους τον αναλαμβάνουν οι πολίτες!!

Η παρούσα κυβέρνηση αφήνει πίσω της μία κατεστραμμένη κοινωνία. Πρέπει να φύγει το συντομότερο διότι, επειδή στηρίζεται, εκτός από τα ψεύδη και στον λαϊκισμό, πρέπει να προεξοφλείται ότι θα υιοθετήσει τακτικές που θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ